Nipt verlies Netersel in derby met Hoogeloon

Een regenachtige en asgrijze middag met een kille wind was het decor voor de derby HoogeloonNetersel. Het spel in de derby was van beide ploegen niet veel beter dan de omstandigheden. Een matige wedstrijd met weinig goed voetbal aan beide kanten werd gewonnen door een net iets efficiënter Hoogeloon. Met maar liefst drie strafschoppen eindigde de wedstrijd in een 3-2 stand.

De eerste helft was strijdlustig en slordig. Beide teams leverde veel ballen zomaar in bij de tegenstanders en speelde veelal de lange bal. De eerste goede kans was voor Hoogeloon, na ruim twintig minuten voetballen. Direct daarna had Alex Spooren ook een goede kans op de openingstreffer. Geen van de inzetten belandde in het doel. Toch kwam in de eerste helft de treffer bij de thuisclub. Slordig balverlies op het middenveld van Netersel leidde de aanval van Hoogeloon in. Niels Luyten schoot de bal in de korte hoek binnen.

Een kwartier na rust ontving Netersel een penalty. Jaap Waalen werd tijdens een corner in zijn rug gelopen en ging naar de grond. Robbie van Beek benutte de strafschop en zette de gelijke stand op het scorebord. Niet veel later maakte dezelfde Waalen hands in eigen strafschopgebied en veroorzaakte daarmee een strafschop. Yannick Sol van Hoogeloon schoot onberispelijk binnen. Twan Goossens leek even later met de 3-1 de wedstrijd te beslissen. Toch was het Robbie van Beek die zijn tweede van de middag maakte uit opnieuw een strafschop en de spanning terug bracht. Jaap Waalen ontving die penalty toen hij onderuit werd gehaald. In de slotfase drong Netersel nog aan, maar was niet meer bij machte om een gelijkspel binnen te slepen.

Een matige wedstrijd waarin Hoogeloon net iets efficiënter was dan Netersel. Met deze nederlaag zakt Netersel naar de vijfde plek. Volgende week komt, in de laatste wedstrijd voor de winterstop, hekkensluiter Waalre op bezoek. Een mooi moment om de goede eerste seizoenshelft waardig af te sluiten.