Netersel wint burenstrijd en blijft samen aan kop

VV Netersel wint de derde wedstrijdwat tevens de eerste derby was – op rij. Met een 2-1 eindstand werd de felbevochte zege binnengesleept. Na doelpunten van Martijn Michiels en Niels Daniels leek er geen vuiltje aan de lucht. Met de aansluitingstreffer van Frans Berger (SDO’39) werd het in de laatste twintig minuten nog bijzonder spannend.

Met de vorige wedstrijd tegen HMVV had Netersel aardig wat vertrouwen getankt. Dat was direct zichtbaar in de eerste twintig minuten. Netersel zette SDO’39 goed onder druk en won belangrijke duels. Dat resulteerde ook in de openingstreffer van Martijn Michiels. Door miscommunicatie tussen de verdediger en de keeper van SDO’39 kwam de lange bal pardoes in de voeten van Martijn Michiels. Hij kon voor open doel eenvoudig binnenschieten. De score had snel kunnen oplopen door gigantische mogelijkheden voor Jaap Waalen, Robbie van Beek en Alex Spooren. SDO’39 werd net voor rust nog meerdere keren gevaarlijk. Respectievelijk Frans Berger en Geert Coolen kopte net voorlangs.

De bezoekers uit Lage Mierde kwamen fel uit de kleedkamer. Netersel werd teruggedrongen in het eigen strafschopgebied en moest diverse aanvallen van SDO’39 afslaan. Na tien minuten herpakte Netersel zich en ging het op zoek naar de volgende treffer. Niels Daniels kon in de 55e minuut simpel binnen tikken na goed voorbereidend werk van zowel Joost van den Bisen als Martijn Michiels.

Niet veel later kreeg Netersel een levensgrote kans om op 3-0 te komen. Een schot van Martijn Michiels werd gekeerd door de keeper en ook in de rebound was Netersel tot twee keer toe niet succesvol. De wedstrijd leek gespeeld totdat SDO’39 in de 65e minuut de aansluitingstreffer maakte. Thijs Spierings brak op rechts door en gaf een panklare voorzet op Frans Berger, die de bal vakkundig binnenschoot. Hierna volgde een spannende slotfase waarin SDO’39 op zoek ging naar de gelijkmaker, maar Netersel weinig weg gaf. Na ruim zeven minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en kon de overwinning worden gevierd.