Drankbeleid

NETERSELVanaf 1 januari jongstleden is de wetgeving ten aanzien van de verstrekking van alcohol aan jongeren veranderd. De leeftijd gaat van 16 naar 18 jaar oud. De actie ‘NIX 18′ speelt daar actief op in, en VV Netersel steunt deze actie.

Er mag aan jongeren onder de 18 geen alcohol meer worden verkocht. ‘Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar bijvoorbeeld op ons voetbalterrein. De vereniging zal hier alert op moeten letten. Ook kunnen barmedewerkers weigeren alcohol te schenken wanneer daar volgens hen een reden voor is’.

Bovenstaande heeft dus per 01-01-2014 ook gevolgen voor de alcoholverkoop aan leden van onze club (en andere personen) die jonger zijn dan 18 jaar. Als een vereniging zich niet houdt aan de regels van de Drank- en Horecawet kan het bestuur en/of de leidinggevende een boete krijgen. De horecavergunning kan ook worden ingetrokken.

Kijk voor meer informatie over deze actie op www.nix18.nl.