Netersel verliest derby tegen SDO’39

In de burenstrijd tussen Netersel en SDO’39 hebben de bezoekers het maximale puntenaantal mee naar huis weten te nemen. In de laatste wedstrijd voor de winteronderbreking won de ploeg uit Lage Mierde met 2-3. Netersel gaf de wedstrijd uit handen door in de eerste helft enkele goede kansen te missen. Daarnaast gaf Netersel de eerste twee doelpunten kinderlijk eenvoudig cadeau en kreeg SDO’39 bij het laatste doelpunt hulp van de scheidsrechter die een strafschop toekende.

De scheidsrechter speelde een opmerkelijk rol door maar liefst negen gele kaarten uit te delen in een ogenschijnlijk vriendelijke wedstrijd en op diverse momenten discutabele beslissingen te maken. Desalniettemin was de eerste goede kans voor Netersel. Jaap Waalen stoomde door op de linkerflank en zag zijn schot net langs de goal rollen. De wedstrijd was al vanaf het beginmoment erg rommelig en dat werd afgestraft na twaalf minuten door Frans Berger. Netersel keeper Sjoerd Wijnen schoot een uittrap pardoes in de voeten van de SDO’39 spits die daarna van een afstand eenvoudig binnen kon schieten. De malaise werd groter toen een voorzet van de bezoekers slecht werd weggewerkt en in alle drukte binnen werd geschoten door een middenvelder van SDO’39. Vijf minuten later deed Luuk van de Sande iets terug en tikte uit een corner de 1-2 binnen. Hierna werd Netersel beter. Dit leverde nog enkele goede kansen maar die werden niet benut.

Vlak na rust kwam SDO’39 op 1-3, een bal werd hard voor gegeven waarna Jaap Waalen de bal via zijn knie tegen zijn arm kreeg. De scheidsrechter gaf tot ieders verbazing een penalty, die werd benut door Martijn Hellegers. Netersel leek aangeslagen door de tegentreffer en het voetbal zakte naar een bedenkelijk niveau. SDO’39 profiteerde hiervan en creëerde enkele goede kansen. Tien minuten voor tijd kwam Netersel terug, invaller Stijn van Zuilichem schoot na een goede aanval een voorzet van Netersel hard binnen. Ondanks het slotoffensief van Netersel kwam er geen gelijkmaker meer.

Netersel gaat met een domper de winterstop, maar handhaaft zich nog goed in de middenmoot.