Home
Nieuws
Geschiedenis
Programma
Organisatie
Sponsoren
Contact
Midwintercross

Netersel bindt ook DOSKO’32 aan de zegekar

Netersel heeft haar goede reeks voortgezet met een zege op DOSKO’32 uit Duizel. Met de 3-1 overwinning behaalde Netersel in de laatste vijf wedstrijden dertien punten. Als Netersel in het eerste uur net wat scherper was geweest had er een significant hogere score kunnen uitvallen. DOSKO’32 drong in de laatste twintig minuten nog aan, maar kwam niet verder dan een eretreffer.

Al na een klein kwartier spelen tikte Luuk van de Sande de 1-0 binnen na een mooie actie en een afgemeten voorzet van Martijn Michiels. Joost van den Bisen had tien minuten later mogelijkheid om de score te verdubbelen. Met een knappe slalom omspeelde hij de keeper van DOSKO’32 en twee verdedigers. Toen hij besefte dat hij de bal eenvoudig binnen kon tikken schrok hij en speelde de bal in de voeten bij een teruggelopen verdediger. Net voor rust haalde Netersel keeper Sjoerd Wijnen een bal miraculeus van de doellijn waardoor hij de gelijkmaker voorkwam.

Nog geen dertig seconden na de aftrap van de tweede helft faalde Gijs van Hintum oog in oog met de keeper van DOSKO’32. In de rebound kwam Robbie van Beek net te kort. De verdubbeling van de voorsprong kwam er toch toen enkele minuten later Koen Wenting een penalty binnenschoot. Luuk van de Sande werd daarvoor onderuit gehaald in het strafschopgebied. Even later vergrootte Robbie van Beek de marge naar 3-0. Scheidsrechter Van der Heijden paste de voordeelregel correct toe waarna Van Beek oog in oog met de keeper raak schoot. Dezelfde Robbie van Beek stiftte enkele minuten later nog een bal over de doelman heen, maar zag zijn kans op de paal belanden. In het laatste half uur drong DOSKO’32 meer aan en ging op zoek naar minimaal een eretreffer. Die kwam er twintig minuten voor tijd door Jelle Nijs. In de rommelige en ietwat geïrriteerde eindfase kwamen geen van beide ploegen meer tot scoren.

Volgende week moet Netersel op bezoek bij directe concurrent BES, waar de vijfde plaats veroverd kan worden.