Netersel stoomt door naar subtop

Met de derde overwinning op rij is Netersel de subtop van de vierde klasse binnengedrongen. Na overwinningen op Riethoven en Steensel werd er nu in de laatste minuut van ZSC uit Westerhoven gewonnen. Jaap Waalen schoot in de 89e minuut de 3-4 binnen waarmee de overwinning veilig werd gesteld. In de grimmige tweede helft collecteerde ZSC vijf gele kaarten en een direct rode kaart. De scheidsrechter werd na de wedstrijd belaagd door enkele boze ZSC-fans waarmee de wedstrijd een onaangenaam einde kreeg.

Al na zes minuten tikte Gijs van Hintum een goede voorzet van Robbie van Beek eenvoudig binnen. Nog geen vijf minuten later stond er al een gelijke stand op het scorebord door Cas Beckers. Hij schoot binnenkant paal binnen na een voorzet van Olav Kuilaars. Na achttien minuten kopte verdediger Ad Schellekens Netersel weer op een 1-2 voorsprong na een vrije trap van Koen Wenting. Olav Kuijlaars maakte de score weer gelijk toen hij een afgezwaaide corner binnenschoot. Net voor rust had Robbie van Beek nog een enorme mogelijkheid om Netersel met een voorsprong de kleedkamer in te sturen. Oog in oog met ZSC keeper Paul Wijnen treuzelde hij te lang en zag zijn kans verloren gaan.

Netersel kwam na rust voor de derde keer op voorsprong door verdediger Hidde Engwerda. Hij schoot, na een lange rush, koelbloedig de 2-3 binnen in de lange hoek. Voor de derde keer moest Netersel een voorsprong behouden. Door amateuristisch uit te verdedigen stond echter snel na de voorsprong weer een gelijke stand op het scorebord. Piet van Och scoorde de 3-3 in de rebound. In de allerlaatste minuut was het Jaap Waalen die zijn voorzet in het doel van ZSC zag verdwijnen en daarmee de zege voor Netersel veilig stelde.

De overwinning voor Netersel was zondag enigzins gelukkig maar niet onverdiend. ZSC speelde na rust voornamelijk tegen zichzelf en de scheidsrechter die een opmerkelijke rol vervulde. De leidsman had een zware klus gezien het aantal kaarten. Met de overwinning stijgt Netersel twee plaatsen en bezit nu de zevende plek in de competitie. Volgende week komt DOSKO uit Duizel op bezoek in Netersel.