Netersel sluit na overwinning aan in middenmoot

Met de ruime 5-2 overwinning op Steensel sluit VV Netersel aan in de middenmoot. In de eerste helft was de wedstrijd redelijk evenwicht, waar het niet dat Netersel na rust uitliep. Toen Steensel-middenvelder Robin Lepelaars een half uur voor tijd met direct rood werd weggestuurd kon Netersel eenvoudig uitlopen na de ruime overwinning.

Hidde Engwerda had al na drie minuten de mogelijkheid om de score te openen. Oog in oog met Steensel keeper Jordi van Dooren treuzelde hij te lang en ging de kans verloren. Na een klein kwartier scoorde Maarten Daniels de 0-1 voor de bezoekers uit een razendsnelle counter. Netersel nam het initiatief en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam vijf minuten voor rust toen Joost van den Bisen een afgeslagen corner binnenschoot. Het protesteren van de Steensel spelers voor hinderlijk buitenspel van Niels Daniels werd weggewuifd door de scheidsrechter. Gijs van Hintum had nog de mogelijkheid om de 2-1 binnen te schieten. Recht voor het doel miste hij de bal volledig.

Na rust werd de wedstrijd snel beslist. Via twee goals van Robbie van Beek creëerde Netersel een comfortabele marge. Door de goal van Jaap Waalen (kopbal) en de rode kaart voor Robin Lepelaars werd de wedstrijd beslist. Gijs van Hintum scoorde vervolgens de 5-1 na een goede assist van Alex Spooren. Thom de Waal van Steensel bepaalde met een droog schot de eindstand op 5-2.

Concluderend een prima overwinning van Netersel. Volgende week gaan de wit-blauwen op bezoek bij ZSC om hun positie als koploper van de tweede periode te verdedigen.