Goede start Netersel 1

Valse start van Wilhelmina Boys.....  (verslag Wilhelmina Boys)

Waar beide clubs een prima oefenprogramma hebben afgewerkt en beide ook na de 1e bekerpoule doorgaan naar de volgende ronde waren zijn de verwachtingen bij Wilhelmina Boys dit jaar het hoogst en hoewel 1 zwaluw nog geen zomer maakt is er juist bij de thuisclub vandaag na de wedstrijd tegen Netersel voldoende stof aanwezig om over na te praten!!!

Op een goed gevuld sportpark Naestenbest stond vandaag de wedstrijd Wilhelmina Boys tegen promovendus Netersel op het programma, een wedstrijd die voor de Boys op papier redelijk makkelijk leek maar hoe anders een balletje kan rollen bleek vanmiddag maar weer eens. De Boys begonnen de wedstrijd vrij nerveus tegen een prima spelend Netersel, met veel balverlies op het middenveld voor de Boys bleef de ploeg uit de Kempen redelijk simpel op de been. Ondanks het veldoverwicht voor de thuisploeg weten zij geen uitgespeelde kansen te creëren terwijl Netersel de Boys met snelle counters een aantal malen flink op de proef weten te stellen. In de 20e minuut is het wederom een snelle counter van Netersel die voor gevaar zorgt, een prima verdedigende actie van Farhad Noor die de bal op ogenschijnlijk correcte wijze lijkt weg te spelen wordt door de scheidsrechter van dienst Dhr. Schellens uit Valkenswaard anders beoordeeld , strafschop voor Netersel. Een buitenkansje die Stijn van Zuilichem zich niet laat ontnemen 0-1 voor Netersel. Wilhelmina Boys is na de onverwachte achterstand nog meer van slag en begint vooral tegen zichzelf te voetballen, vooral met het fysieke en opportunistische voetbal van Netersel heeft men veel problemen en moet men het antwoord op dat moment dan ook schuldig blijven. In de 38e minuut zorgt een verdedigingsfout van de Boys de inleiding naar de 2e strafschop deze middag. Na een onnodige en “domme” overtreding van doelman Tom Molenberg legt de scheidsrechter deze keer volledig terecht de bal op de stip, wederom is het Stijn van Zuilichem die achter de bal gaat staan maar voor het oog van de vele mee gereisde Netersel supporters ziet hij dat Tom Molenberg zijn fout herstelt en knap de bal uit zijn goal bokst!!! De ruststand blijft zodanig op 0-1 voor de bezoekers uit Netersel.

Net als een week geleden in de gewonnen bekerwedstrijd tegen DBS neemt een ontevreden Jurgen Elbers zijn verantwoording en wisselt hij Farhad Noor voor John Termeer en Theo van Eert Jr voor Kevin Gordon in de hoop het tij te kunnen keren. Ondanks het veldoverwicht en het veelvuldig balbezit lukt het Wilhelmina Boys niet de wedstrijd te doen kantelen in de 2e helft. De gasten uit Netersel blijven redelijk eenvoudig overeind en lijken geen moment in gevaar te komen. Ook het inbrengen van good old Frank Methorst in de 75e minuut voor de moe gestreden Mathijs Tieske" Tubee zorgt niet voor het verschil. Een schrijnend voorbeeld voor de onmacht vanmiddag van Wilhelmina Boys zijn de vele corners die men kreeg en waarvan er niet een voor enig gevaar zorgde!!! Na afloop van de wedstrijd sprak de trainer van het ontbreken van “voetbal slimheid”!!! De wedstrijd eindigt dan ook in een 0-1 overwinning voor Netersel een domper en valse start voor de thuisploeg terwijl de meegereisde supporters van Netersel een vreugdedansje maakte op de tribunes.

Na de collectieve offday vanmiddag tegen Netersel is het zaak om de knop van de week weer snel om te zetten en vooruit te kijken naar de wedstrijd volgende week zondag uit bij BES. LET OP!!! de aanvangstijd in Borkel en Schaft is al om 14:00 uur!!!

De gasten uit Netersel kunnen zich as. zondag opmaken voor de eerste van de vele derby’s in de Kempen, Hulsel zal de strijd moeten aangaan op sportpark Groesbocht een strijd die het verdiend om door vele supporters te worden bezocht!!! Wilhelmina Boys wenst beide clubs veel succes.....

Opstelling Wilhelmina Boys:
Tom Molenberg, Theo van Eert jr (45’ Kevin Gordon), Rients Teernstra, Farhad Noor (45’ John Termeer), Bart Meeske, Mathijs Tubee (75’ Frank Methorst), Stef Vervloet, Faruk Pinarbasi, Stefan van Dam, Mark de Wit en Jochem Meerman.

Opstelling Netersel:
Sjoerd Wijnen, Rick Seuntiens, Niels Daniels, Rob van Beek, Hidde Engerda, Joost van de Bisen (76’ Mark van Herk), Luuk van de Sande (60’ Harm van der Heijden), Joop Waalen, Stijn van Zuilichem, Martijn Michiels en Gijs van Hintum (85’ Jip Koning)