Waardige afsluitingswedstrijd

Met de 6-1 overwinning op ETS is het prachtige seizoen van VV Netersel ten einde gekomen. De voorsprong van 14 punten op nummer 2 ZSC en een doelsaldo van 83 voor en 24 tegen in 22 wedstrijden zijn bijzondere cijfers. Met een hattrick greep Anel Selimovic de Kempische topscorertitel met maar liefst 30 doelpunten. Ook verzekerde de ploeg zich van de lokale Trompettercup en werd eerste in het klassement van AmateurvoetbalEindhoven.

Op het kunstgras van sportpark de Hondsheuvels in Eindhoven verzuimde Netersel om al in de eerste helft op voorsprong te komen. Zowel Anel Selimovic als Martijn Michiels misten grote mogelijkheden om de score te openen. De technische en exotische ploeg van ETS probeerde constant de aanval te zoeken. De concentratie was bij beide partijen niet optimaal waardoor er voor rust niet werd gescoord.

Netersel kwam fris uit de kleedkamer en ging met nieuwe moed op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er in de 55eminuut toen Hidde Engwerda opstoomde aan de linkerkant van het veld. Na een combinatie en een gekeerd schot kon Engwerda de 1-0 binnen kegelen uit de rebound. Via fraaie goals van Anel Selimovic (2x) en Harm van der Heijden werd de score in no-time uitgebouwd naar 4-0. Luttele minuten later scoorde een een behendige aanvaller van ETS nog de 1-4 tegen. Invaller Frank van Woensel, die in zijn laatste wedstrijd afscheid nam van het eerste elftal, stond koud een minuut in het veld toen hij de 1-5 binnen schoot vanaf de 16-meter lijn. Met zijn derde goal van de middag zorgde Anel Selimovic voor de 1-6 en zijn topscorertitel.

Al met al een fantastisch seizoen voor VV Netersel. Samen met Riethoven en ZSC, die gister promotie veilig stelden, gaat Netersel haar uiterste best doen om volgend jaar in de vierde klasse te spelen.