Netersel wint van HMVV

Netersel heeft thuis weten te winnen van HMVV. In de regen en met gure wind was Netersel de meest effectieve ploeg. Beide teams kregen in de wedstrijd een handvol mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk scoorde Netersel er 3 en HMVV maar 1.

Het was Pieter Michelbrink van HMVV die de bezoekers na tien minuten al op voorsprong kon schieten. Hij schrok van zijn grote kans en zag zijn inzet naast gaan. Netersel herpakte zich vervolgens en trachtte middels snelle tegenaanvallen de openingstreffer te maken. Die kwam er ook, maar vrij onverwachts uit een corner. Niels Daniels kopte bij de tweede paal de corner van Alex Spooren hard en hoog binnen. De voorsprong werd nog geen tien minuten later verdubbeld door Rick Spooren. Hij werd door Luuk van de Sande erg fraai vrij gespeeld voor de keeper en schoof de bal simpel langs doelman Voets van HMVV. In de laatste minuten voor rust was er voor beide teams nog een grote kans om te scoren. De kansen werden niet verzilverd, waardoor de 2-0 stand ook de ruststand werd.

HMVV zette direct na rust aan en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Vijf minuten na rust kwam die treffer ook. Het was Dirk Verstijnen die van meer dan 30 meter afstand doelman Sjoerd Wijnen verschalkte. Het spel werd kwalitatief minder en meer fysiek naar mate de 2e helft vorderde. Scheidsrechter de Pree moest ook enkele keren een gele kaart toekennen om de wedstrijd in de hand te houden. Het veldspel ging op en neer en de kansen bleven aan beide kanten komen. Tien minuten voor tijd gooide Alex Spooren de wedstrijd in het slot. Hij werd weggestuurd door Joost van den Bisen en na een goede solo rondde hij in de korte hoek af. Netersel kon de wedstrijd vervolgens tamelijk rustig uitspelen.

Met de overwinning stijgt Netersel naar de zesde plek en vestigt zich in de subtop van de ranglijst. Volgende week gaat Netersel op bezoek in Borkel en Schaft bij BES.