Home
Nieuws
Geschiedenis
Programma
Fotoalbum
Organisatie
Sponsoren
Contact

Netersel strandt in nacompetitie

Netersel strandt in eerste ronde van de nacompetitie 

Het is VV Netersel niet gelukt om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. Door de overwinning van Taxandria is de kans op promotie verloren gegaan. Toch kan Netersel terugkijken op twee fraaie wedstrijden. Met name in de thuiswedstrijd op donderdag was de ploeg de betere partij met de beste kansen. Het eerdere 4-2 verlies in de heenwedstrijd kon hier niet ongedaan worden gemaakt. Het was tevens de laatste wedstrijd van Netersel-aanvoerder Koen Wenting, speler Ad Schellekens en trainer Hans Bierens. Zij namen allen op een waardige manier afscheid van het eerste elftal. VV Netersel bedankt het trio voor alle bewezen diensten voor de club!

De eerste van de twee wedstrijden verloor Netersel met 4-2 van Taxandria uit Oisterwijk. Jaap Waalen had de wit-blauwen al na een kwartier op voorsprong gezet door een corner van Joost van den Bisen hard tegendraads in te koppen. In de stromende regen was het de thuispartij die de wedstrijd controleerde en op zoek ging naar de gelijkmaker. Nog voor rust kwam de gelijkmaker er toch. Mathijs Roosen schoot de bal voorbij doelman Sjoerd Wijnen, die even daarvoor de bezoekers al met enkele knappe reddingen op de been had gehouden. In de tweede helft liep Taxandria uit naar een 4-1 voorsprong. Het was Joost van den Bisen die de promotiedroom in leven hield door de 4-2 binnen te koppen. (tekst gaat verder na de foto)


© Joris Buijs / Beeld werkt

In de laatste wedstrijd van het tweeluik (donderdag) ging Netersel vanaf het eerste moment op zoek naar een snel doelpunt. Martijn Michiels had na 6 minuten al de score kunnen openen, toen hij een-op-een met de keeper kwam te staan. Hij werd lichtelijk uit balans gebracht en schoot net naast. In het restant van de eerste helft kreeg Netersel nog meer goede mogelijkheden, via onder andere Jaap Waalen en Jip Koning. Tegen de verhouding in kwam Taxandria na een half uur voetballen op voorsprong. Mathijs Roosen wormde zich door de Netersel-verdediging door en schoot raak. (tekst gaat verder na de foto)

Het spelbeeld in de tweede helft was vrijwel identiek. Netersel speelde alleraardigst en gaf weinig weg. Het Neterselse doelpunt kwam via Robbie van Beek pas in de 75e minuut, wat te laat bleek te zijn. In een verwoedde poging om nog een treffer te forceren gaf Netersel in de laatste minuut nog een doelpunt weg. Dat deerde niet meer, want de slotminuten stonden in het teken van het afscheid van Koen Wenting. Koen is 10 jaar aanvoerder geweest van Netersel 1 en heeft besloten om na dit seizoen VV Netersel te gaan verlaten. Ook van trainer Hans Bierens en speler Ad Schellekens werd afscheid genomen. Bij Ad is het alleen niet uitgesloten dat hij volgend jaar nog in actie komt voor Netersel 1. Koen, Ad en Hans: Bedankt!