Netersel verzekert zich van nacompetitie

Met de overwinning die VV Netersel zondag boekte op ZSC behoudt het plaats 4, wat recht geeft op de nacompetitieduels voor promotie. Op een snikhete middag konden beide teams niet de energie in het spel leggen zoals ze die normaal laten zien. Daan Michiels besliste de wedstrijd in het voordeel van Netersel door twintig minuten voor tijd de winnende binnen te schieten. Over twee weken – na de laatste wedstrijd tegen De Raven – speelt Netersel naar alle waarschijnlijkheid de eerste wedstrijd van de nacompetitie tegen Taxandria.

In de eerste helft waren de teams bijzonder aan elkaar gewaagd. Martijn Michiels schoot namens Netersel op de lat, en aan de andere kant was een ZSC-spits dicht bij de openingstreffer. Na de ingelaste en tevens noodzakelijk drinkpauze waren de kansen niet noemenswaardig.

Netersel zette net na rust even aan, maar kwam niet tot echte kansen. Het doelpunt kwam ook pas toen Daan Michiels het veld betrad. ‘Koud’ vijf minuten in het veld scoorde hij oog-in-oog met de ZSC-sluitpost koelbloedig, nadat zijn broer Martijn een voorwaartse bal doorkopte. Netersel probeerde de voorsprong te behouden, wat goed slaagde. ZSC had de overhand in de laatste fase, maar wist geen echte kansen meer te creëren.

Met de overwinning – en het gelijke spel van BES – neemt VV Netersel een periode over van de uiteindelijke kampioen. Een knappe prestatie van de blauw-witten!