Netersel op koers voor nacompetitie

Netersel heeft in de op een na laatste thuiswedstrijd een degelijke overwinning geboekt. Riethoven wist weliswaar in de eerste helft nog op gelijke hoogte komen na de openingsgoals van Netersel, maar kon in de tweede helft niet voorkomen dat Netersel uitliep naar een 3-1 zege.

Netersel begon sterk aan de wedstrijd en dwong direct goede kansen af. Het eerste doelpunt kwam uit een mooie combinatie tussen de spitsen Robbie van Beek en Martijn Michiels. Na een mooie één-twee kwam Martijn oog in oog met de keeper en faalde niet. Net daarna kwam Netersel goed weg nadat in een scrimmage via een verdediger de bal op eigen lat belande. Even later was het toch Sander Snellens die de gasten op gelijke hoogte bracht door een mooi schot in de kruising. Hierna kreeg Netersel nog mogelijkheden via Martijn Michiels, Joost van den Bisen en Jip Koning, maar de scherpte voorin ontbrak, waardoor 1-1 de ruststand was.

In de tweede helft kwamen beide teams moeilijk in hun spel en loerden de gastheren veelal op fouten van de Riethovense defensie. Het was echter uit een dood spelmoment dat Netersel op voorsprong kwam. Jaap Waalen kopte in eerste instantie een vrije trap van Robbie van Beek tegen de arm van een Riethoven-verdediger. De daarop volgende penalty werd door Koen Wenting onberispelijk verzilverd.

Riethoven zette hierna aan maar echte  kansen bleven uit. Aan de andere kant was het Joost van den Bisen die de wedstrijd op slot gooide. Na een steekpass vanaf het middenveld ronde hij koelbloedig af. Van beide kanten waren in de tweede helft nog kansjes te noteren, maar met een terechte overwinning doet Netersel goede zaken met het oog op nacompetitie voor promotie.

Bij puntverlies van de concurrentie plaatst Netersel  zich bij winst op ZSC volgende week voor nacompetitie. Wellicht zit er nog een mooi seizoen einde in.