Home
Nieuws
Geschiedenis
Programma
Organisatie
Sponsoren
Contact
Midwintercross

Netersel speelt gelijk tegen buurman Casteren

Wedstrijdverslag geschreven door RKVV Casteren

Het prachtige voetbalweer beloofde een spannende kraker tussen twee buurdorpen die het overigens uitstekend met elkaar kunnen vinden. Een overwicht van Netersel werd door iedereen verwacht en zo gebeurde. Dat dat overwicht in de eerste helft Netersel geen doelpunten opleverde was grotendeels te danken aan de uitstekende verdediging van de thuisploeg. De ene na de andere aanval werd met redelijk goed voetbal door Netersel opgezet, maar smoorde in de verdediging van Casteren of werd door slecht afwerken om zeep geholpen. Dat Daan Jacobs in die aanvalsdrang van Netersel een gele kaart ontving, een zogenaamde noodrem actie zonder blessure gevaar, maakte die vastberadenheid van Casteren nog eens extra duidelijk. Dan de verrassing. Het voortdurend aandringen van Netersel bracht zoveel ruimte aan de andere kant, dat af en toe Casteren met een uitval zowaar enige verwarring kon stichten in de Netersel defensie. Precies dat gebeurde met succes in de 43ste minuut. Een dieptepass op de snelle Paul Jansen werd door hem feilloos verzilverd. Iedereen een beetje verbaasd maar een prachtig doelpunt. 1-0 en thee.

Copyright foto's: Jan Appels/Kempenpers

De tweede helft begon zoals de eerste was geeindigd: Netersel viel aan, Casteren verdedigde hard maar fair. Toch gebeurde wat iedereen wel verwachtte. De aanvalsdrift van Netersel werd grimmiger en Casteren probeerde met de moed der wanhoop de voorsprong te verdedigen. In een onoverzichtelijke situatie vlak voor doel, waarbij meerdere spelers de bal raakten, wist een Netersel aanvaller dat laatste tikje te geven en verdween de bal in het net. 1-1. Protesten van de Casteren doelman Willem van de Ven bij de scheidsrechter leverde niet meer op dan een gele kaart.


Copyright foto's: Jan Appels/Kempenpers

Netersel bleef verwoed aanvallen in de hoop toch nog drie punten mee naar huis te kunnen nemen, maar Casteren bleef onverzettelijk en verdiende daarmee waarvoor het gevochten had. Netersel kon teleurgesteld naar huis. Casteren weet weer dat met hard werken ook tegen een betere tegenstander resultaat te halen is.