Netersel wint knap van Bergeijk

13-09-2015 18:10

VV Netersel heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen een zwaarbevochten overwinning binnen gesleept. Het is de eerste officiële wedstrijd van de competitie omdat de wedstrijd van vorige week tegen Riethoven geen doorgang kon ondervinden wegens een jubileumweekend van Riethoven. In de eerste wedstrijd trof Netersel meteen een van de kandidaten voor het kampioenschap, het gedegradeerde RKVV Bergeijk. Door een doelpunt van Gijs van Hintum won Netersel de wedstrijd met 1-0.

Netersel nam direct het overwicht in de eerste twintig minuten. Ondanks het overwicht creerde Netersel weinig grote kansen. Het was pas in de dertigste minuut toen Alex Spooren door de defensie van Bergeijk slalomde en de bal net voorlangs schoot. Bergeijk nam vervolgens het initiatief over en kreeg twee goede kansen. De uiteindelijke Man of the Match, keeper Bart Seuntiens, keerde beide inzetten adequaat. De 1-0 kwam vlak voor rust. Een mooie aanval belandde via Martijn Michiels, Jaap Waalen en Alex Spooren voor de voeten van Gijs van Hintum, die de bal hard achter de doelman van Bergeijk schoot. Joost van den Bisen had net voor rust nog de kans om de score te verdubbelen. Zijn fraaie actie kon niet beloond worden door een redding van de keeper.

In de tweede helft had Martijn Michiels direct ook de mogelijkheid om de score uit te bouwen. Oog in oog met de doelman schoot hij echter net niet overtuigend genoeg binnen. Het laatste gedeelte van de tweede helft was een spannend schouwspel. Door de tweede gele kaart van Gijs van Hintum kwam Netersel met tien man te staan. Met een speler minder moest Netersel de voorsprong verdedigen. Bergeijk zette meerdere keren aan met lange ballen, maar Netersel kon de voorsprong solide verdedigen. Een goed resultaat van Netersel, die voor het eerst speelde in de shirts van de nieuwe hoofdsponsor Cafe D’n Bel.