Home
Nieuws
Geschiedenis
Programma
Organisatie
Sponsoren
Contact
Midwintercross

Netersel vergeet seizoen goed af te sluiten

In de stralende zon heeft Netersel een overwinning tegen Hapert weggegeven. Waar Netersel tot twee keer toe op voorsprong kwam, was het Brian Thijssen die enkele minuten voor tijd de 3-2 voor Hapert maakte. Ondanks de nederlaag tegen de nummer twee van de competitie heeft Netersel een prachtig seizoen gedraaid.

Het was zelfs nog mogelijk geweest om het goede seizoen te bekronen met een plek in de nacompetitie voor promotie. Dat ging door de overwinning niet door. Uiteindelijk eindigt Netersel, samen met SDO’39, op een gedeelde vierde plek met 41 punten. Een keurige prestatie. Zeker omdat Netersel zich vorig jaar pas op de laatste speeldag veilig stelde.

Jaap Waalen zette Netersel op voorsprong in Hapert met een rake kopbal. Net voor rust scoorde Ralph van Meijl de gelijkmaker uit een strafschop. De Duizelse scheidsrechter bestrafte een handbal van Ad Schellekens met een penalty. Van Meijl verzilverde dit buitenkansje en zette daarmee een 1-1 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft kwam Netersel wederom op voorsprong. Martijn Michiels brak door de defensie van Hapert heen en werd hardhandig neergehaald. De actie van de Hapertse verdediger werd slechts bestraft met geel. Uit de daaropvolgende vrije trap – op de rand van het strafschop gebiedschoot Joost van den Bisen beheerst binnen.

Met nog ruim een half uur te spelen had Netersel moeite met het vasthouden van de voorsprong. Toen Netersel al drie maal gewisseld had viel vervolgens Martijn Michiels nog eens uit met een gebroken jukbeen. Hapert kwam even later langszij door een rake kopbal van wederom Ralph van Meijl. In de slotfase schoot Brian Thijssen Hapert alsnog naar een overwinning met een prachtig afstandsschot.

Voor Netersel is het seizoen afgelopen en komt de zomerstop komt als geroepen. Ondanks enkele (langdurige) blessures en de relatief smalle selectie heeft Netersel een mooi seizoen gedraaid en mag het trots zijn op de gedeelde vierde plaats.