Home
Nieuws
Geschiedenis
Programma
Organisatie
Sponsoren
Contact
Midwintercross

Voor Netersel raakt de top 3 uit zicht

In de strijd om een plek in de nacompetitie voor promotie is Netersel voorlopig afgehaakt. Door het verlies in de derby tegen Hulsel is plaats 3 voorlopig uit zicht. Door de winst van BES is het gat gestegen tot zeven punten. Hulsel won in Netersel met 0-1 door een doelpunt van Bas van Herk in een matige derby.

Het was Netersel die in de eerste helft de voorsprong het meest verdiende. Al na twee minuten voetballen kwam Joost van den Bisen oog in oog te staan met Hulsel-doelman Daan Fievez. Van den Bisen kreeg de bal niet volledig onder controle waardoor de doelman redding kon brengen. Ook Hulsel kreeg in de openingsfase een goede mogelijkheid. Tom Roest brak door aan de rechterkant en bracht Ruud Maas in stelling. Zijn schot werd relatief eenvoudig gepakt door Netersel keeper Sjoerd Wijnen. Voor rust hadden Martijn Michiels en wederom Joost van den Bisen nog goede kansen om de score te openen. Keeper Fievez stond beide malen goed opgesteld en keerde beide inzetten.

Tien minuten na rust kopte verdediger Bas van Herk het enige doelpunt van de middag binnen uit een corner. Netersel ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Hulsel stond verdedigend sterk in de tweede helft waardoor Netersel amper kansen creëerde. Ondanks het spannende einde kon Hulsel de voorsprong consolideren en de broodnodige punten meenemen. Hulsel klimt daarmee enigszins uit het dal en lijkt voorlopig veilig. Netersel ziet het gat met de derde plek oplopen tot zeven punten. Volgende week gaat Netersel op bezoek bij hekkensluiter RKVV Waalre.