4 punten voor Netersel in paasweekeinde

Netersel heeft het paasweekeinde goed achter zich gelaten. Met vier punten uit twee wedstrijden in drie dagen is Netersel de drukke periode goed begonnen. In vijftien dagen moeten de wit-blauwen liefst vijf wedstrijden afwerken. Op zaterdag 4 april werd DOSKO’32 thuis met 2-1 verslagen en op maandag speelde Netersel in de laatste minuut gelijk tegen HMVV (3-3).

DOSKO’32
De wedstrijd tegen de DOSKO’32 was kwalitatief een van de minste van dit seizoen. De bezoekers kwamen – door een fraai doelpunt van Ardjan Fleerakkersna een kwartier op voorsprong. De aanvaller van DOSKO’32 zag Netersel keeper Sjoerd Wijnen ver voor zijn goal staan en lobde van ongeveer vijfendertig meter de bal in het doel. Naast de gelijkmaker van Ad Schellekens vlak voor rust bleek de voornaamste rol in deze wedstrijd weg te zijn gelegd door de arbiter Bennacer. De leidsman uit Etten-leur bracht de woede op de hals van beide teams door zich meer te bemoeien met randzaken dan met de wedstrijd zelf.

Netersel was in de tweede helft niet bij machte om het spel dusdanig te versnellen om goede kansen te creëren. Het was pas in de allerlaatste seconde dat Niels Daniels de zege veilig stelde. Bij een spreekwoordelijk gevecht om de bal in het strafschopgebied van DOSKO’32 kon Niels Daniels net op tijd de winnende goal maken.

HMVV
Met de vermoeidheid in de benen van de wedstrijd amper twee dagen daarvoor nam Netersel het paasmaandag op in Hooge Mierde tegen HMVV. Lang leek het erop dat Netersel de tweede overwinning ging veilig stellen. De 1-3 voorsprong werd echter weggegeven door doelpunten van Ron Jansen en Thomas van Bakel.

Met de door blessures en afwezigheid aangepaste opstelling kwam Netersel fel uit de startblokken. Het was wederom Ad Schellekens die op een identieke manier scoorde als afgelopen zaterdag. Van dicht bij kon hij een afgeslagen corner in rebound hard binnen kegelen. HMVV kreeg in de loop van de eerste helft ook een goede kans. Keeper Wijnen van Netersel haalde tot twee keer toe de bal van de lijn uit een corner. Net voor rust werd Robbie van Beek onderuit gehaald in het strafschop gebied van HMVV. De scheidsrechter kon vanaf zijn positie geen eenduidige beslissing maken en durfde geen strafschop toe te kennen. Een minuut later was de tussenstand gelijk. Theun van de Borne schoot een afstandsschot fraai in de bovenhoek. De ruststand was vervolgens toch in het voordeel van Netersel. Robbie van Beek werd in de blessuretijd van de eerste helft wederom gevloerd in het strafschop gebied. De scheidsrechter kende deze keer wel een strafschop toe, waarna van Beek de penalty koelbloedig en onberispelijk binnenschoot.

In de tweede helft bracht Luuk van de Sande Netersel vrij snel op een 1-3 voorsprong. Met een marge van twee doelpunten leek de overwinning redelijk veilig te zijn. Het werd weer spannend toen Ron Jansen een kwartier voor tijd de 2-3 binnen tikte. Netersel bleek uiteindelijk de voorsprong niet te kunnen verdedigen. Het was Thomas van Bakel die diep in blessuretijd de 3-3 binnen schoot uit een vrije trap.