Zwaar bevochten overwinning op Steensel

Na drie gelijke spelen op rij was het voor Netersel noodzakelijk om de volle winst te pakken om de goede positie in de subtop te handhaven. Dat gebeurde ook tegen Steensel. Op karakter en met veel strijd werd de thuiswedstrijd met 2-1 gewonnen.

Het eerste kwartier ging Netersel voortvarend van start, maar creëerde geen uitgespeelde kansen. Het was Robin Lepelaars van Steensel die de score in de wedstrijd opende. Door miscommunicatie in de verdediging bij Netersel bleef de bal stil liggen voor het doel. Lepelaars was het meest alert en schoot van dichtbij hard binnen. Het vervolg van de eerste helft was voor Steensel. De bezoekers waren feller en scherper waardoor Netersel werd teruggedrukt. Tegen de verhouding in scoorde Netersel wel de gelijkmaker net voor rust. Via een goede actie van Jaap Waalen aan de linkerkant kwam de bal bij Gijs van Hintum. Zijn schot werd in eerste instantie gekeerd door Steensel-doelman Jordy van Dooren, maar Alex Spooren kon van dichtbij de rebound binnen schieten. Een gelijke ruststand volgde.

De tweede helft was een kopie van de eerste. In het eerste kwartier domineerde Netersel, de rest van de tweede helft was het Steensel dat gevaarlijker was. Het verschil was dat Netersel wel scoorde en Steensel dat niet meer deed. Jaap Waalen scoorde na een uur voetballen uit een identieke situatie als bij de 1-1. Martijn Michiels brak door aan de rechterkant, Gijs van Hintum schoot en Jaap Waalen tikte de rebound binnen. In het laatste half uur drong Steensel aan en poogde via lange ballen de gelijkmaker te maken. Waar het de afgelopen drie weken niet lukte om de voorsprong te behouden ging dat tegen Steensel wel. Een zwaarbevochten overwinning waardoor Netersel weer stijgt naar de vierde plek (31 punten). Daarmee is het totale puntenaantal van het gehele vorige seizoen al ruim overschreden. Volgende week gaat Netersel in Wintelre op bezoek bij DEES.