Derde gelijkspel op rij voor Netersel

De wedstrijd van Netersel tegen SDO’39 was vrijwel identiek aan de wedstrijd van vorige week tegen BES. Het bleek wederom een spannende confrontatie te zijn, zonder echt goed voetbal. De gehele wedstrijd voerde strijd voerde de boventoon. Waar het er weer op leek dat Netersel de voorsprong om kon zetten in de overwinning was het Frans Berger van SDO’39 die in blessuretijd krampachtig de 1-1 binnen frommelde

De matige eerste helft werd gekenmerkt door een hoog percentage balverlies en veel slordigheden. De scherpte was niet aanwezig bij beide ploegen en het hobbelige veld bevorderde het spel niet. Toch ontstonden aan beide kanten wat kansen. Het vizier van Robbie van Beek en Luuk van de Sande bleek niet op scherp te staan, net als bij de voorhoede van SDO’39. De 0-0 ruststand was daarom conform de verhoudingen op het veld.

De tweede helft was niet direct beter, maar wel aantrekkelijker. Twintig minuten na rust leek Martijn Dijkstra SDO’39 op voorsprong te schieten. Zijn inzet uit een alternatieve corner kwam echter tegen de lat terecht. In de directe tegenaanval was het Robbie van Beek die Netersel op voorsprong bracht. Een verdediger van SDO’39 maakte hands in het strafschopgebied waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was om een penalty toe te kennen. Robbie van Beek schoot onberispelijk binnen. SDO’39 ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Netersel zakte iets in en loerde op een snelle counter. Dat leverde bijna de 0-2 op. Alex Spooren vergat alleen om de scherpe voorzet van Robbie van Beek voor open doel in te tikken.

Diep in blessuretijd was het Frans Berger die in een scrimmage de 1-1 binnen frommelde. Dat resulteerde in de derde puntendeling op rij, na eerder gelijk te hebben gespeeld tegen Riethoven en BES. Volgende week komt Steensel op bezoek in Netersel en zal de formatie van Toon Daniels er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.