Home
Nieuws
Geschiedenis
Programma
Fotoalbum
Organisatie
Sponsoren
Contact

Terechte puntendeling voor BES en Netersel

 Een spannende confrontatie tussen BES en Netersel is geëindigd in een terecht gelijkspel (2-2). Een harde wedstrijd die bol stond van strijd tussen beide ploegen. Lang leek het erop dat Netersel de 2-1 voorsprong kon omzetten naar een overwinning. Het was echter Maikel van der Honing die acht minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschoot uit een penalty.

Netersel werd in de eerste twintig minuten teruggedrongen op eigen helft door de thuisploeg. Na amper tien werd dit overwicht beloond door een goal van Luuk Gijsbers. Waar het sterk leek dat de BES-spits de bal met de arm controleerde, wilde scheidsrechter Spijkers hier niks van weten. Netersel kroop vervolgens uit haar schulp en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een half uur voetballen maakte Alex Spooren de uiterst merkwaardige gelijkmaker. Een lob van de Netersel-spits ging over doelman Stijn Habraken heen. Op de doellijn stond een BES-verdediger die de bal met opzet uit het doel sloeg. Waar iedereen dacht dat de scheidsrechter een rode kaart en een penalty zou geven, kende hij het doelpunt toe aan Netersel. De bal was immers in tweede instantie toch over de doellijn gerold. Jaap Waalen verdubbelde de score voor Netersel in de blessuretijd van de eerste helft. Hij kopte de corner van Robbie van Beek hard achter doelman Habraken.

 Het niveau in de tweede helft daalde. De irritatie tussen beide ploegen en jegens de scheidsrechter nam snel toe. Met enkele blessures nam de stootkracht van Netersel af en bleek de voornaamste taak om de voorsprong te consolideren. Het consolideren lukte tot en met de 82eminuut. Duw en trek werk in het Neterselse strafschop gebied werd door de scheidsrechter beoordeeld als overtreding, en dus een strafschop. Het was BES-aanvoerder Maikel van der Honing die de gelijkmaker feilloos binnen schoot. BES zette in de laatste fase nog aan, maar was niet meer bij machte om de winnende goal te produceren.

 Al met al een prima resultaat tegen promotie kandidaat BES. Volgende week wacht het inhaalprogramma en gaat Netersel op bezoek in Lage Mierde bij SDO’39.  
 

Scoreverloop

1- 0 Luuk Gijsbers

1-1 Alex Spooren

1-2 Jaap Waalen

2-2 Maikel van der Honing (p)