Netersel kan niet stunten tegen koploper Valkenswa

Na diverse afgelastingen en de carnavalsonderbreking werd de competitie zondag herstart. Op het kunstgras in Valkenswaard was SV Valkenswaard de tegenstander. Na een eerdere ruime thuisnederlaag poogde Netersel deze keer iets recht te zetten. De uiteindelijke 2-0 overwinning van Valkenswaard was terecht te noemen, waar het niet dat Netersel de koploper goed weerstand bood. Als een van de twee grote mogelijkheden in de tweede helft goed was uitgevallen had de einduitslag er zomaar heel anders uit kunnen zien.

Thom van de Donk bleek uiteindelijk met twee doelpunten de matchwinner voor de thuisploeg. De aanvaller die in de winterstop overkwam van Lommel strafte twee fouten van Netersel genadeloos af. Zijn eerste goal volgde uit een watervlugge counter toen de voorhoede van Netersel ongelukkig balverlies leed. Van de Donk zette zelf de aanval op en kopte even later de bal zelf achter Netersel keeper Sjoerd Wijnen. De eerste helft was verder rommelig en beide teams speelde te vaak de lange bal. Netersel spits Robbie van Beek zorgde net voor rust bijna voor de gelijkmaker. Hij brak door via de linkerkant maar zag zijn inzet naast worden getikt door de doelman van Valkenswaard.

Netersel kwam beter uit de kleedkamers en ging gretig op zoek naar de gelijkmaker. Martijn Michiels had een klein kwartier na rust ook een goede kans op de gelijkmaker. Zijn volley van dichtbij werd miraculeus gekeerd door de keeper van Valkenswaard. Netersel ging enthousiast door en dacht even later een penalty te krijgen. Scheidsrechter IJpelaar vond de handsbal van de verdediger van de thuisclub onvoldoende om een strafschop toe te kennen. In alle ijver om een gelijkmaker te produceren nam Netersel meer risico. Iets te veel risico bleek achteraf. Een pass vanuit de Netersel defensie werd onderschept en snel voor het doel geslingerd. Daar stond Thom van de Donk, die zonder goed te spelen, toch zijn tweede van de middag kon maken. Het echte verzet van Netersel was hiermee gebroken.

Netersel verliest van Valkenswaard zonder verder door het ijs te zakken. Volgende week wacht een belangrijke wedstrijd in de subtop, thuis tegen Riethoven.