Solide overwinning voor VV Netersel op DEES

Door het gelijke spel in de wedstrijd tussen BES en Valkenswaard eerder het weekend kon Netersel het gat met koploper Valkenswaard verkleinen. Door de degelijke 3-1 zege op DEES uit Wintelre staat Netersel nog knap op een vierde plek, met maar drie punten achterstand op koploper Valkenswaard. De zesde overwinning in negen wedstrijden laat zien dat Netersel bezig is aan een uitstekend seizoen.

DEES leek in de eerste fase van de wedstrijd onder de indruk van Netersel en liet zich diep op eigen helft terugzakken. Netersel startte fel en ging snel op zoek naar doelpunten om de wedstrijd zo snel mogelijk te controleren. Jaap Waalen kopte al naar tien minuten het openingsdoelpunt fraai binnen. Hij werkte een fraaie voorzet van Luuk van de Sande hard achter DEES-doelman Luc Akkerman. DEES kroop vervolgens uit haar schulp en gaf Netersel heel aardig weerstand. Ondanks dat tikte Alex Spooren amper 10 minuten later de 2-0 binnen. Een vlijmscherpe counter, die werd opgestart door doelman Sjoerd Wijnen, belandde via Robbie van Beek en Martijn Michiels voor open doel. Spooren hoefde alleen zijn voet er tegen aan te zetten om zijn zesde goal van het seizoen te maken. Met de comfortabele voorsprong ging Netersel minder geconcentreerd spelen.
DEES gaf nog niet gewonnen en vervolgde de wedstrijd vol strijd. Net voor rust kon Thomas Tholen de 2-1 binnentikken toen de Netersel verdediger vergaten de bal uit het eigen strafschopgebied te werken.

De tweede helft, die voornamelijk werd gekenmerkt door veel slordigheden en fouten, was niet van hoogstaand niveau. De strijd voerde met name de boventoon. Daaruit kwamen enkele goede kansen voor zowel DEES als Netersel. Met wat fris bloed was het voor Netersel zaak om in ieder geval de voorsprong te behouden, en waar mogelijk een extra doelpunt te maken. Dat laatste deed Joost van den Bisen tien minuten voor tijd. Martijn Michiels ging goed door en via een scrimmage voor het doel kon van den Bisen voor een leeg doel binnen schieten. Daarmee was het verzet van DEES gebroken en kon Netersel de wedstrijd simpel uitvoetballen.

Door de overwinning staat Netersel op een knappe vierde plaats, met maar drie punten achterstand op koploper Valkenswaard. Na de break van volgende week neemt Netersel het over twee weken op tegen buurman Hulsel.