Netersel met ruime overwinning de winterstop in

De laatste wedstrijd voor de winterstop moest op papier een overwinning voor Netersel worden. Met de uiteindelijke 5-0 overwinning op Waalre stelde Netersel niet teleur. Door de ruime overwinning gaat Netersel op een gedeelde derde plek de winterstop in. Een prima prestatie van Netersel, die als eerste doelstelling had om zo snel mogelijk directe handhaving te realiseren.

In het eerste kwartier waren de intenties direct duidelijk. Netersel wilde direct scoren om Waalre een mentale dreun te geven. Ondanks dat de bezoekers onderaan staan waren zij de laatste drie wedstrijden ongeslagen. Het doelpunt viel aan het einde van het eerste kwartier. Martijn Michiels maakte een goede actie aan de linkerkant en bracht Robbie van Beek in stelling om de score te openen. Na een half uur was de wedstrijd min of meer al beslist. Martijn Michiels werd onderuit gehaald toen hij in scoringspositie kwam. Een directe rode kaart en een vrije trap was het gevolg. Uit de rebound van deze vrije trap verdubbelde Luuk van de Sande de score voor open doel. Dezelfde van de Sande maakte voor rust ook de 3-0. Alex Spooren gaf de assist in een watervlugge counter.

De 4-0 stond vijf minuten na rust al op het scorebord. Luuk van de Sande zette Martijn Michiels vrij voor de doelman. Oog in oog rondde hij koelbloedig af. Ondanks dat het verzet van Waalre minder werd poogde de bezoekers constant om te voetballen. Dat is een eervolle vermelding waard. Alex Spooren bracht de eindstand even later op 5-0. Hij en Martijn Michiels ontsnapte aan buitenspel en konden gezamenlijk de keeper van Waalre uitspelen en de bal eenvoudig in het doel werken.

Met deze ruime overwinning positioneert Netersel zich met 25 punten op een keurige gedeelde derde plaats. 25 januari wordt de competitie weer hervat met de uitwedstrijd tegen HMVV, de wedstrijd die eerder dit seizoen met 5-1 werd gewonnen.