Zuur verlies voor Netersel in topper met Hapert

Er stond voor Netersel een belangrijke en interessante wedstrijd op het programma afgelopen weekend. De thuiswedstrijd tegen Hapert was zowel een topper als een spraakmakende derby. Ondanks de kille temperatuur en de snijdende wind was het een bijzonder leuke wedstrijd vol strijd en een hoog tempo. Op basis van het spelbeeld en de kansenverhouding was een gelijkspel een logische uitslag geweest. Toch was het Hapert die via Jeroen van Heertum de overwinning binnen sleepte.

Hapert, wat aanzienlijk beter speelde dan het afgelopen seizoen, kreeg de eerste echte mogelijkheid via Jesse Geboers. Zijn inzet belandde naast het doel van Netersel. Even later kreeg Netersel twee grote mogelijkheden om de score te openen. Jaap Waalen kwam net een teenlengte tekort om een vrije trap van Robbie van Beek te verlengen. Dezelfde van Beek kreeg twee minuten later een vrije schiet kans, ook zonder succes. Netersel leverde veel strijd en liet Hapert niet aan het voetballen komen. Net voor rust behoedde Netersel keeper Sjoerd Wijnen Netersel op een wonderbaarlijke manier voor een achterstand. Met zijn voet keerde hij de poging van Jeroen van Heertum. De gelijke russtand was terecht, al had de 0-0 ook 2-2 kunnen zijn geweest.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft. Beide ploegen speelde erg veel de lange bal en namen weinig risico achterin. Wederom was Jeroen van Heertum bijna verantwoordelijk voor de openingstreffer, alleen keeper Sjoerd Wijnen verrichtte wederom een prima redding op deze kopbal. Ook Netersel kreeg kansen, onder andere via Joost van den Bisen en Robbie van Beek. Toch viel de treffer in het voordeel van Hapert. Een scherp aangesneden vrije trap werd licht verlengd door Jeroen van Heertum en daarmee verschalkte hij keeper Wijnen.

Vanaf dat moment nam Netersel de overhand en ging op zoek naar de gelijkmaker. Netersel bikkelde door en Hapert hield vooral tegen. Ondanks een aanvallende wissel en een legio vrije trappen viel de gelijkmaker niet meer. Zodoende wist Hapert de overwinning veilig te stellen en de tweede plaats te behouden. Gezien de aanhoudende vechtlust en de kansenverhouding had Netersel tegen Hapert wel een punt verdiend. Het gebeurde niet en daarmee zakt Netersel weg uit de top drie en mag volgende week tegen Hoogeloon het verlies rechtzetten.