Netersel wint de derby tegen Hulsel ruim

Netersel had nog wat recht te zetten in de uitwedstrijd tegen Hulsel. Vorig jaar werd Netersel met maarliefst 6-1 naar huis gestuurd. Des te meer reden om deze keer een goed resultaat neer te zetten. Op basis van de ranglijst was Netersel de favoriete ploeg en maakte dat waar met een nette 1-4 overwinning.

Jaap Waalen (r) in duel met Joris van der Heijden (l)

De openingsfase was rommelig en stond bol van fouten, maar wel gelijk opgaand. Het was pas na twintig minuten dat Netersel het eerste gevaar stichtte. Alex Spooren zag zijn inzet op de paal belanden. Hulsel creëerde ook enkele mogelijkheden, maar echte kansen bleven uit. De openingstreffer kwam na ruim 25 minuten voetballen. Een vrije trap van Robbie van Beek viel bij de tweede paal neer. Luuk van de Sande was er als de kippen bij om het eerste doelpunt binnen te tikken. Op slag van rust werd de stand verdubbeld. Een goede steekpass van Luuk van de Sande kwam terecht bij Martijn Michiels. Hij sprintte de verdedigers van Hulsel rap voorbij en schoot de bal in de verre hoek achter keeper Daan Fievez. Een comfortabele ruststand voor de bezoekers.

Ron van Gomepl (r) vloert Robbie van Beek (l) en ontvangt hiervoor geel

Netersel wilde de wedstrijd zo snel mogelijk beslissen na rust. Dat verliep minder soepel dan gehoopt. Hulsel zette aan en kreeg vrij snel een penalty. Ruud van der Heijden werd gevloerd tijdens een hoekschop. Stein van Rooij schoot de penalty feilloos en hard binnen. De thuisclub rook op dat moment bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks dat counterde Netersel er lustig op los. Tot twee keer toe zag Robbie van Beek zijn een-op-een kans met keeper Fievez verloren gaan. Aan de andere kant was het Rene van der Heijden die op de paal schoot. Dat waren drie goede kansen in een tot dan toe erg povere tweede helft. De goal viel uiteindelijk aan Neterselse zijde. Robbie van Beek brak door op rechts en legde de bal panklaar voor Alex Spooren, die hard binnen schoot. De wedstrijd was op dat moment gespeeld. Het werd toch nog 1-4, vijf minuten voor tijd. Ron van Gompel kreeg een directe rode kaart voor het neerhalen van doorgebroken speler Martijn Michiels. Robbie van Beek schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal achter keeper Fievez.

Stijn Janssen (r) heeft het voorzien op Alex Spooren (l)

Met deze overwinning revancheert Netersel zich voor de blamage van vorig seizoen. In een wedstrijd met erg pover voetbal van beide partijen loopt Netersel toch nog keurig uit naar een 1-4 overwinning. Door het verlies van BES stijgt Netersel daarmee naar een derde plaats. Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen de nummer twee, Hapert.