Netersel wint overtuigend in Steensel

Door een overtuigende overwinning op Steensel behoudt Netersel een plek in de top. Koploper Valkenswaard verloor verrassend en ook nummer 2 BES liet punten liggen. De achterstand werd zondag ingelopen verkleind door een solide overwinning in Steensel. Ondanks dat Netersel zelf goede kansen creëerde werd het door drie keer toe geholpen door de defensie van Steensel.

De openingsfase verliep in een hoog tempo waarbij de grootste kans voor Steensel was. Een vrije trap werd van richting veranderd, maar keeper Sjoerd Wijnen hield de bal op miraculeuze uit het doel. Na een kwartier voetballen kwam het initiatief bij Netersel te liggen. Robbie van Beek en Martijn Michiels hadden de mogelijkheid  om Netersel op voorsprong te schieten. Zij zagen hun inzetten allebei net naast gaan. Robbie van Beek sloeg na een half uur wel genadeloos toe. Tussen Steensel-doelman Jordi van Doorn en zijn verdedigers verliep zowel de communicatie als de inspeelpasses uiterst moeizaam tussen. Van Beek greep op het goede moment in en kon vervolgens eenvoudig binnen schieten. De tweede goal van Netersel verliep bijna identiek. Een lange bal werd hopeloos verwerkt en dezelfde Robbie van Beek lobte fraai over de keeper zijn tweede goal binnen.
Netersel had voor rust nog de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar diverse kansen werden niet verzilverd.

Netersel probeerde in de tweede helft zo snel mogelijk de wedstrijd te beslissen. Joost van den Bisen deed dat tien minuten na rust. Hij lobte de bal over doelman van Doorn heen en zag de bal over de doellijn rollen. De wedstrijd leek beslist, totdat Frank Saris direct na de 0-3 de eretreffer binnen schoot. Ondanks het slotoffensief van Steensel is Netersel geen moment meer in gevaar gekomen. In de laatste vijf minuten mocht A-speler Niek Janssen nog zijn debuut maken voor Netersel.

Netersel wint verdiend, overtuigend en met een wat medewerking van Steensel. De wit-blauwen staan nu op een vierde plaats. Twee punten achter plaats 2 BES en vijf punten achter koploper Valkenswaard. Volgende week komt DEES uit Wintelre op bezoek in Netersel