Netersel 1 verliest ongelukkig van BES

VV Netersel heeft ook de tweede topper verloren. Nadat eerder Valkenswaard te sterk was, wonnen de bezoekers uit Borkel en Schaft met 1-3. Ondanks dat de 0-3 ruststand op het scorebord stond, leek Netersel nog terug te komen door een rode kaart net na rust voor een BES-verdediger. Robbie van Beek scoorde uit de penalty en bracht Netersel terug in de wedstrijd.

Het tempo in het begin van de wedstrijd lag erg hoog. Luuk van de Sande kreeg na enkele minuten al een levensgrote mogelijkheid om de score te openen. Hij schoot echter hoog over. Even later viel het doelpunt aan de andere kant. Nadat Maikel van der Honing eerder een vrije trap in de muur zag belanden, scoorde hij even later wel. De spits van de bezoekers kon vrij doorlopen en de bal achter Netersel-keeper Sjoerd Wijnen plaatsen. Toen Netersel wat beter begon te spelen en opzoek ging naar de gelijkmaker sloeg BES wederom toe. Luuk Gijsbers was alert toen de Netersel-verdediging de bal verkeerd wegwerkte. Dezelfde Gijsbers zorgde nog geen drie minuten later voor de 0-3. Hij strafte wederom een fout af.

Ondanks de 0-3 ruststand geloofde Netersel nog in een goed resultaat. BES werd slordiger en ging er al vanuit dat de overwinning binnen was. Dat werd niet veel later bijna afgestraft door Martijn Michiels. Zijn kopbal ging erin, maar hij werd afgefloten voor buitenspel. Robbie van Beek maakte tien minuten later wel de 1-3. Joost van den Bisen zette van Beek oog in oog met de keeper. Nadat hij de keeper had gepasseerd werd van Beek van achteren neer gehaald. De BES-verdediger kon inrukken met een rode kaart en de penalty werd verzilverd. In het laatste half uur drong Netersel erg aan. Tegen tien man creëerde het een handvol kansen via Martijn Michiels, Daan Michiels, Joost van den Bisen en Robbie van Beek. Het mocht echter niet baten en de uitslag bleef op 1-3 staan. BES sleepte vervolgens de overwinning – met veel tijdrekken en theater – binnen.