Home
Nieuws
Geschiedenis
Programma
Organisatie
Sponsoren
Contact
Midwintercross

Netersel verliest van Valkenswaard

VV Netersel verspeelt de eerste punten van het seizoen. Na vier overwinningen op rij was Valkenswaard zondag te sterk. De overwinning voor de bezoekers was verdiend, de uitslag licht geflatteerd. Netersel kreeg over de hele wedstrijd redelijke kansen, maar wist er geen te benutten. Valkenswaard daarentegen was uiterst efficiënt, bleef goed op de been door een uitstekende keeper en had het betere van het veldspel.

Direct na het eerste fluitsignaal creëerde Netersel al de eerste kans. Niels Daniels maakte een actie en stoomde op en gaf een goede voorzet. Alex Spooren kon op de rand van het strafschopgebied uithalen. Valkenswaard keeper Jeffrey Kleine – Deters kon de bal eenvoudig pakken. Kort daarna behoedde Joost van den Bisen Netersel voor een achterstand. Hij haalde een kopbal van de lijn af, waardoor het gevaar geweken was. Even later was het wel Prijs voor Valkenswaard. Tom Prijs kopte uit een corner de 0-1 binnen. Tien minuten voor rust verdubbelde Renzo Dielesen, met een fraai afstandsschot, de score. In het einde van de eerste helft bleef Valkenswaard het betere van het spel houden.

Netersel poogde na rust het initiatief terug te pakken. Dat lukte maar voor tien minuten. In die periode kreeg Niels Daniels nog een gigantische mogelijkheid om de 1-2 te maken. Wederom verrichte de Valkenswaardse doelman een goede redding.


De genadeslag kwam na ruim 65 minuten voetballen. Een lange bal van Valkenswaard viel achter de verdediging van Netersel. In een poging om de bal voor de voeten van de spits weg te plukken raakte Netersel keeper Sjoerd Wijnen het been van de aanvaller. Ondanks dat er een verdediger naast stond gaf de scheidrechter een strafschop en een rode kaart. Steven van de Lisdonk schoot, oog in oog met de ingevallen doelman Bart Seuntiens, de 0-3 binnen. De uitslag werd nog groter toen Ron Bakermans de 0-4 maakte. Slecht uitverdedigen van de Netersel-verdediging leidde dit doelpunt in.

Een verdiende overwinning voor de bezoekers uit Valkenswaard. Door deze nederlaag zakt Netersel naar de derde plaats. Volgende week gaan de wit-blauwen op bezoek bij nummer 5 Riethoven.