Netersel haalt drie belangrijke punten tegen DOSKO

In een strijd om het ontlopen van de nacompetitie heeft VV Netersel drie zeer belangrijke punten gepakt op bezoek bij Dosko’32. Een goal in de eerste helft bleek voldoende voor de overwinning. Gijs van Hintum zorgde in de eerste helft, met een werelddoelpunt, voor de winnende goal. Hij volleerde vanaf ruim 35 meter de bal over de keeper van Dosko’32. Een doelpunt dat vergelijkbaar is met het doelpunt van Wayne Rooney van Manchester United op bezoek bij West Ham United op 22 maart.

Zoals verwacht begon Netersel fel aan de wedstrijd en creëerden enkele goede kansen. Zowel Harm van der Heijden als Jaap Waalen kregen grote kansen op de score te openen. Ook Dosko’32 kreeg een mogelijkheid via Tim Lavrijsen, hij schoot echter net voorlangs. In de 20e minuut zette Netersel spits Gijs van Hintum de 0-1 op het scorebord met een geweldige goal. Hij nam de stuiterende balrond de middencirkelpardoes op de slof en schoot deze over de Dosko’32 doelman heen en in de goal. Twintig seconde na de aftrap kreeg dezelfde van Hintum om de score te verdubbelen, hij schoot echter met links net naast de kruising.

Na wisselingen aan beide kanten in de rust werd Dosko’32 sterker. Invaller Stan Jacobs kreeg een aanzienlijke mogelijkheid om de score gelijk te brengen. Netersel keeper Sjoerd Wijnen bracht knap redding op de inzet van dichtbij. Netersel probeerde de voorsprong uit te bouwen en kreeg via Stijn van Zuilichem een goede mogelijkheid. Hij slalomde door de Dosko’32 defensie en schoot net voorlangs. In de laatste fase controleerde Netersel de wedstrijd en probeerde de drie punten te handhaven. Dosko’32 drong nog aan in de laatste fase nog aan maar was niet bij machte om een gelijkmaker te forceren.

Met deze broodnodige overwinning stijgt Netersel een plek in de ranglijst. Volgende week komt BES op bezoek en hoopt de club zich veilig te spelen in de vierde klasse.

Foto (C) Ton van de Vorst via Trompettercup