Doelpuntloos gelijkspel voor Netersel 1

Op bezoek in Steensel heeft VV Netersel een punt gepakt. Het punt is bijzonder welkom in de strijd tegen nacompetitie. Ondanks de sterke openingsfase van Steensel, met diverse goede kansen, was het Netersel die het meeste aanspraak maakte op de zege. Helaas werden goede kansen, zoals een penalty voor aanvoerder Koen Wenting en een schot op de paal van Luuk van de Sande, niet verzilverd.

In het eerste kwartier startte Steensel sterk en kreeg de thuisclub drie aanzienlijke kansen. Zowel Marijn van de Ven als Dorus van den Broek hadden het vizier echter niet op scherp staan. Langzamerhand kwam Netersel beter in de wedstrijd en voetbalde bij vlagen zeer aardig. Na vijfendertig minuten spelen ontving Netersel een penalty. Martijn Michiels werd tijdens een sprong omver geduwd door Steensel keeper Jordy van Dooren. Dezelfde van Dooren pakte de penalty van aanvoerder Koen Wenting. In de slotfase van de eerste helft raakte Netersel aanvaller Gijs van Hintum nog de paal.

Na de rust ging Netersel verder op jacht naar de openingstreffer. De ruimtes die Steensel achterin weggaf werden meerdere malen goed benut door de aanvallers van Netersel.

Dit resulteerde in goede kansen voor zowel Harm van der Heijden, Luuk van de Sande als Hidde Engwerda. Zij zagen hun pogingen echter gestuit worden door de doelman van Steensel. Tegen het einde van de wedstrijd was Netersel moe gestreden en was een gelijkspel het hoogst haalbare op dat moment.

Al met al een enerverende wedstrijd met een hoge amusementswaarde voor de neutrale toeschouwer. De volgende tegenstander is DOSKO’32 op paasmaandag.