Netersel afgetroefd door ZSC in matige wedstrijd

Waar het tweede van VV Netersel bijna kampioen is, moet het eerste elftal de laatste wedstrijden nog vol aan de bak om nacompetitie te ontlopen. Zondag zorgde ZSC uit Westerhoven voor de verrassing door met 2-4 te winnen van Netersel. Netersel speelde te slordig om onder het fysieke spel van ZSC uit te komen. Even leek het erop, toen Netersel terug kwam tot 2-3 dat de achterstand nog in te halen was. Echter deelde ZSC in blessuretijd de genade klap uit door een counter binnen te schieten.

In de rommelige openingsfase waren er aan beide kanten diverse kansen. Aan de ene kant schoot een ZSC middenvelder pardoes op de lat, terwijl aan de andere kant Robbie van Beek een uitgelezen kans kreeg op de openingstreffer. Ondanks dat gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Netersel drong in de tweede helft meer aan en probeerde er voetballend uit te komen. Netersel kreeg enkele mogelijkheden en leek ZSC even in de touwen te hebben, maar niets bleek minder waar. Door verkeerd stappen in de achterhoede van Netersel, ontsnapte de spits van ZSC aan buitenspel. Die zelfde spits kapte zijn man vervolgens uit en liet met een knap schot in de kruising keeper Sjoerd Wijnen kansloos. Na ruim een uur spelen verdubbelde ZSC de score. Een aanval over rechts werd binnenkant paal binnen geschoten. Netersel was hierdoor aangeslagen en ZSC profiteerde hiervan door kort na de tweede treffer nog een derde binnen te schieten. Een corner voor ZSC werd slecht verwerkt waardoor deze in tweede instantie kon worden binnen geschoten. 0-3. Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar Netersel ging toch op zoek naar eerherstel. Zo’n twintig minuten voor tijd kende de scheidsrechter een penalty toe aan Netersel. Aanvoerder Koen Wenting verzilverde deze koelbloedig. Dit gaf Netersel weer de drive om op zoek te gaan naar meer, maar het spel bleef slordig. In de slotminuten van de officiële speeltijd was het toch Gijs van Hintum die de aansluitingstreffer maakte. 2-3. Hiermee leek de spanning terug in de wedstrijd en Netersel ging op zoek naar een puntje. Het was echter ZSC die profiteerde van de ruimtes die in de achterhoede van Netersel ontstonden. In blessuretijd besliste zij de wedstrijd door uit een counter de 2-4 te maken.

Al met al een pijnlijke nederlaag. Bij een overwinning was Netersel nagenoeg veilig geweest voor klassenbehoud. Met het resterende programma Steensel, BES, DOSKO’32 en SDO’39 moet er de komende wedstrijden alles aan gedaan worden om nacompetitie te ontlopen.