Netersel houdt punt over aan mooie voetbalstrijd

Na een relatief korte winterstop heeft VV Netersel toch een prima resultaat geboekt tegen Wilhelmina Boys uit Best. Door een vrije trap van Robbie van Beek kwam Netersel laat in de wedstrijd op een verdiende gelijkmaker. Hoewel Wilhelmina Boys het merendeel van de wedstrijd het betere van het spel had was Netersel diverse keren gevaarlijk in de omschakeling. Met dit gelijkspel heeft Netersel over twee wedstrijden vier punten behaald tegen de titelkandidaat.

Netersel zocht vanaf het eerste moment de snelle omschakeling en werd via Harm van der Heijden en Robbie van Beek al twee keer gevaarlijk voor de rust. De bezoekers uit Best voetbalde aardig maar creëerde bijzonder weinig uitgespeelde kansen. John Termeer van Wilhelmina Boys was de meest gevaarlijke man op het veld. Zijn passes werden ongelukkig verwerkt door de voorhoede. Op slag van rust kregen de bezoekers nog een kans om de score te openen, maar deze werd niet benut. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen rusten.

Het spelbeeld bleef na rust het zelfde. Wilhelmina Boys bleef de bovenliggende partij, maar Netersel bleef het achterin goed dicht houden. Na een klein uur spelen kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd knap in een keer binnengeschoten door de rechtsbuiten van Wilhelmina Boys. Netersel ging hierna iets opportunistischer spelen om de gelijkmaker te forceren. Dit leidde tot enkele mogelijkheden, maar toch viel de goal uit een onverwacht buitenkansje. De keeper van Wilhelmina Boys nam te veel tijd voor zijn uittrap, waardoor de scheidsrechter een indirecte vrije trap toekende binnen het strafschopgebied. Op aangeven van Gijs van Hintum schoot Robbie van Beek de bal onder de muur door binnen. De spelers van Wilhelmina Boys raakte door deze tegenslag geïrriteerd en pakten in de slotfase onnodig veel gele kaarten voor commentaar op de leiding. Een speler pakte zelfs zijn tweede geel en moest hierdoor voortijdig het veld verlaten. Netersel bleef in de slotminuten overeind en pakte een punt in de eerste wedstrijd na de winterstop.