Complete offday Netersel hard afgestraft door Huls

De situatie voorafgaand aan de wedstrijd van beide teams was tegenovergesteld. Netersel wist vorige week knap een punt te pakken van titelkandidaat Wilhelmina Boys terwijl Hulsel kansloos onderuit ging bij Steensel (4-0). Afgelopen zondag bleek Netersel een complete offday te hebben. Het missen van de eerste drie aanvoerders, een rode kaart en twee blessures in de wedstrijd zorgden voor een 6-1 afstraffing. Hulsel spits, Stef Roijmans, was de gevierde man met vijf doelpunten.

Netersel liet het spel aan Hulsel en kwam zelf amper aan voetballen toe. Hulsel speelde fel en vooral de aanvallers Stef Roijmans en Ruud Maas kregen erg veel ruimte. Na een kwartier leverde dit de 1-0 op. Een vrije trap van Stijn Jansen werd gemist door doelman Sjoerd Wijnen van Netersel en Stein van Rooij schoot van dichtbij binnen. In het vervolg claimde Netersel tot twee maal toe een penalty, welke beide werden weggewoven door scheidrechter Spijkers. Net als de 1-0 volgden de 2-0 ook voort uit een dode spelhervatting van Hulsel. Een bal werd in het zestienmetergebied niet volledig weggewerkt waarna Stef Roijmans de 2-0 kon binnenschieten.

Heel lang kon Hulsel niet juichen want na een mooie lob van Alex Spooren op de lat kon Harm van der Heijden de 2-1 scoren. Nog voor rust bracht Hulsel de marge weer op twee toen Roijmans wederom na een corner van dichtbij kon binnen schieten; 3-1.

In de tweede helft keerde Hulsel-keeper van Stokkum niet meer terug uit de kleedkamers waardoor noodgedwongen verdediger Daan Perry het doel moest gaan verdedigen. In de laatste vijfendertig minuten van de wedstrijd speelde Hulsel met Netersel en mag Hulsel zichzelf alleen kwalijk nemen dat het verzuimde de score uit te bouwen. Twintig minuten na rust scoorde Roijmans zijn derde. Een stiftje van Roest werd gepakt door de doelman, maar in de rebound kon hij simpel binnen tikken. Twintig minuten voor tijd kreeg aanvoerder Ad Schellekens van Netersel de rode kaart toen hij Ruud Maas neer haalde. Met twee prachtige doelpunten bepaalde Roijmans vervolgens de eindstand op 6-1.

Een collectieve wanprestatie van VV Netersel 1 die onverwacht was maar desondanks hard aankomt. Volgende week komt de ploeg in vorm, Hoogeloon, op bezoek op sportpark de Groesbocht in Netersel. Daar zal alles beter moeten gaan om weer een afstraffing van dit formaat te voorkomen.

Opstellingen:
Hulsel: Ruud van Stokkum (’46 Bas van Herk), Nicky van Herk, Daan Perry, Stijn Jansen, Rene van der Heijden, Ruud van der Heijden, Joris van der Heijden, Stein van Rooij, Tom Roest, Ruud Maas en Stef Roijmans.
Netersel: Sjoerd Wijnen, Ard Schellekens, Niels Daniëls (’69 Ben van der Heijden), Jip Koning, Hidde Engwerda, Joost van de Bisen, Luuk van de Sande (’78 Jay van Hoof), Gijs van Hintum, Harm van der Heijden, Robbie van Beek (’26 Alex Spooren) en Rick Seuntiëns.